Україна

Українські прикордонники та правоохоронці зможуть застосовувати вогнепальну зброю в разі загрози на кордоні з Білоруссю

Українська влада має бути готовою до запровадження надзвичайного стану в прикордонних з Білоруссю областях

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський заявив, що українські прикордонники та правоохоронці зможуть застосовувати вогнепальну зброю у разі загрози їхньому життю через агресивні дії ймовірних порушників білорусько-українського кордону.

Про це він повідомив під час години запитань до уряду в парламенті, – інформує 1News.

Він додав, що силовики застосовуватимуть тактику “ешелонного прикриття” державного кордону: перший склад якого буде лише з захисними засобами, а другий – зі спеціальними засобами та зброєю.

Міністр наголосив, що ставити прикордонників здовж 1084 кілометрів державного кордону з Білоруссю не збираються, натомість треба “визначити базові точки формування резерву, які мають досягти критичних точок державного кордону впродовж 30-60 хвилин”.

Водночас, за словами Монастирського, наразі ситуація на кордоні України і Білорусі є стабільною та контрольованою.

Міністр наголосив, що українська влада має бути готовою до запровадження надзвичайного стану в прикордонних з Білоруссю областях. Наразі, за його словами, такої необхідності немає.

Монастирський додав, що для уникнення можливої ескалації на кордоні з Білоруссю, правоохоронці обстежили прикордонні території та визначили найбільш уразливі ділянки кордону. В цих місцях до чергувань залучили авіацію МВС – 15 вертольотів, два літаки та 44 безпілотники.

Крім того силовики провели навчання, під час яких відпрацьовували можливі сценарії розвитку ситуації.

“За два тижні відбудуться польові навчання спільно з міністерством оборони, щоб відпрацювати конкретні сценарії можливого напливу мігрантів”.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button