Україна

Українські пілоти вже літають на F-16 з інструкторами – Ігнат


Українські пілоти вже літають на F-16 з інструкторами - Ігнат

Також готується і технічний персонал, який обслуговуватиме винищувачі та буде керувати бойовими діями.


Триває процес підготовки українських пілотів на американських винищувачах F-16. Льотчики вже літають у небі з інструкторами. Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону в понеділок, 22 січня.
 
“Партнери дуже-дуже конфіденційно навчають наших пілотів. Не оприлюднюється особливо ніяка інформація. Є чіткий план дій партнерів в рамках нашої авіаційної коаліції, до якої навіть долучилися країни, які навіть не мають на озброєнні F-16. Але все ж готують авіаційних фахівців, не лише пілотів, але й інших. Процес іде, льотчики вже літають у небі з інструкторами”, – розповів він.
 
За словами Ігната, потрібно налітати певну кількість годин.

“Є фактор погодних умов, є фактор того, що були вихідні, канікули різдвяні. Всі повернулися до роботи, продовжують навчатися у повітряному просторі, йдеться про Данію та США, де проходять підготовку. Не забуваємо і про Велику Британію”, – додав речник ПС.
 
Ігнат нагадав, що також навчають інших фахівців у різних країнах. Вони мають підготуватися обслуговувати F-16 та керувати бойовими діями. 

Нагадаємо, Нідерланди обіцяли 42 винищувачі F-16 для України. Своєю чергою Данія надасть 19 літаків. Передачу F-16 анонсувала і Норвегія, у розпорядженні якої близько 60 таких літаків.

Крім того, уряд Нідерландів прийняв рішення про підготовку перших 18 винищувачів F-16 до передачі Україні. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button