Україна

Орбан погодився відкрити українську школу в Угорщині


Орбан погодився відкрити українську школу в Угорщині

Прем’єр-міністр запевнив, що Угорщина бере на себе фінансування школи з українською мовою навчання, і що “буде стільки шкіл, скільки потрібно”.

Президент України Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан домовилися про відкриття першої української школи в Угорщині. Про це Зеленський повідомив жуналістам, пише Укрінформ.

“Сьогодні ми з паном прем’єр-міністром Орбаном обговорили усі найбільш принципові питання наших сусідських відносин: торгівлю, транскордонну співпрацю, енергетичні питання, говорили сьогодні про гуманітарну сферу, все те, що стосується життя наших людей і в Україні, і в Угорщині. Зокрема обговорили відкриття першої української школи в Угорщині. Пан прем’єр-міністр запевнив у підтримці такого проекту. Дякую, Вікторе», – сказав Зеленський.

Орбан повідомив, що Угорщина бачить добрі шанси на вирішення питань щодо угорської національної меншини в Україні і готова фінансувати відкриття української школи на своїй території, а щодо українців в Угорщині він зазначив, що з прибуттям у країну багатьох біженців виникло чимало питань.

“Ми повинні дбати про них. Вони повинні мати можливість працювати, жити в безпеці, забезпечити відповідну школу для своїх дітей… Тому я з великою радістю почув про ініціативу пана президента щодо відкриття української школи в Угорщині”, – сказав премʼєр-міністр.

Орбан додав, що Угорщина бере на себе фінансування школи з українською мовою навчання, і що “буде стільки шкіл, скільки потрібно”.

Раніше повідомлялося, що Орбан запропонував Зеленському припинити вогонь

Несподіваний візит: чому Орбан змінив гнів на милість

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

seventeen + 9 =

Back to top button