Україна

Українські авіакомпанії замістять скасовані рейси іноземних перевізників, – Кубраков – 1News

За словами очільника Мінінфраструктури, причин для паніки немає


“Укравтодор”

Скасування рейсів в Україну іноземними перевізниками викликано виключно інформаційним загостренням, а не реальними змінами щодо безпеки польотів. Тому всі рейси будуть замінені українськими авіакомпаніями. Про це під час брифінгу повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

“Зараз Мінінфраструктури для забезпечення безперебійного авіасполучення веде переговори з українськими авіакомпаніями щодо якнайшвидшого запуску додаткових рейсів на маршрути, де іноземні авіакомпанії ухвалили рішення про відміну рейсів”, – запевнив він.

Кубраков також зазначив, що кардинальних змін у динаміці польотів з/до України не спостерігається.

Міністр також заявив, що веде переговори з українськими перевізниками та щодо запуску рейсів на скасованих маршрутах, які виконувала Lufthansa Group.

“Поки що немає ґрунтовних підстав для скасування авіарейсів. Ситуація в повітряному просторі повністю контрольована державою. Закликаємо не піддаватися паніці і не грати на руку агресору. За найменшого реального ризику будуть прийняті швидкі рішення”, – наголосив він.

1News за темою: Небо над Україною залишається відкритим: Мінінфраструктури зробило заяву

 

Нагадаємо, раніше ми писали, що німецька авіакомпанія Lufthansa призупиняє польоти до Києва та зі столиці. Це стосується всіх вильотів з понеділка, 21 лютого, до 28 лютого 2022 року. Пасажирів при бронюванні квитків просять залишити свій номер телефону, за яким компанія автоматично повідомить про будь-які зміни.

Також повідомлялося, що авіакомпанія Swiss Air призупинила польоти до Києва до кінця лютого на тлі зростаючої напруги на російсько-українському кордоні.

А угорський лоукост Wizz Air переніс дати старту та відновлення 16 рейсів з України, а саме: з Києва, Львова, Харкова та Одеси.

Водночас генеральний директор авіакомпанії Ryanair Майкл О’Лірі заявив, що перевізник продовжить здійснювати польоти в Україну, поки “немає війни і ракет”.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button