Україна

Українське зерно возитимуть через Польщу без розвантаження


Українське зерно возитимуть через Польщу без розвантаження

Через кризу з транзитом українського зерна через Польщу до третіх країн Анджей Дуда призначив нового міністра сільського господарства.

Українське зерно, яке транспортують через Польщу до третіх країн, не розвантажуватиметься на території країни. Про це у четвер, 6 квітня, заявив речник польського уряду Петро Мюллер під час своєї прес-конференції.
 
Він же зазначив, що найближчим часом влада Польщі розробить нові механізми, які дозволять стабілізувати ситуацію, викликану експортом українського зерна на продовольчому ринку.
 
“Ми подбаємо про те, щоб цей експорт відбувався таким чином, щоб він йшов безпосередньо до третіх країн, без розвантаження товару у Польщі”, – зазначив Мюллер.
 
Останніми місяцями польські аграрії проводили активні протести проти значного напливу на польський ринок українського зерна, яке мало йти транзитом через Польщу до третіх країн.
 
Раніше повідомлялося, що міністр сільського господарства Польщі Генрік Ковальчик подав у відставку на тлі невдоволення фермерів постачанням зерна з України.
 
Як повідомлялося, на початку березня польські фермери почали блокувати трасу з України на знак протесту проти неконтрольованого імпорту продовольства. Польські аграрії незадоволені тим, що ціни на сільськогосподарську продукцію знижуються через імпорт зерна з України. Також вони заявляли про жахливу якість зерна з України.

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button