Україна

Українська ППО знищила за ніч 38 повітряних цілей


Українська ППО знищила за ніч 38 повітряних цілей

Повітряні сили припускають, що росіяни Калібри могли запускати з фрегата Адмірал Ессен, а дрони з району полігону Чауда.

Сили оборони в ніч проти 18 липня знищили в небі України 38 ворожих повітряних цілей. Про це повідомили Повітряні сили Збройних сил України на своєму Telegram-каналі у вівторок, 18 липня.

У повідомленні зазначається, що росіяни атакували з південного напрямку шістьма крилатими ракетами Калібр та 36 ударними дронами типу Shahed.

Окупанти могли запускати Калібри з фрегата Адмірал Ессен, а дрони з району полігону Чауда на тимчасово окупованому Криму.

Сили та засоби Повітряних сил ЗСУ знищили шість Калібрів, 31 ворожий ударний дрон Shahed-136/131 та один розвідувальний БпЛА.

Крилаті ракети Калібр і переважну більшість дронів-камікадзе знищено в Одеській та Миколаївській областях, решту ударних БпЛА уражено в Донецькій, Харківській та Дніпропетровській областях

Протягом минулої доби, 17 липня, протиповітряна оборона знищила три ударні БпЛА типу Shahed, один Ланцет в дев’ять розвідувальних безпілотників оперативно-тактичного рівня.

Авіація Повітряних сил за поточну та минулу добу завдала до 15 групових авіаційних ударів по російських загарбниках.

Інфографіка ПС ЗСУ 

Нагадаємо, вночі 13 липня війська РФ випустили по Україні 20 ударних дронів Shahed-136/131, дві крилаті ракети Калібр та балістичну ракету Іскандер-М. Сили ППО збили усі ворожі дрони та дві крилаті ракети.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button