Україна

Українська делегація в США обговорила кілька питань


Українська делегація в США обговорила кілька питань

Сторони обговорили підготовку та процедуру подальшої імплементації Українського договору, ухваленого під час 75-го саміту НАТО.

Українська делегація зустрілася у Вашингтоні з радниками з питань нацбезпеки США, Великої Британії, Німеччини та Франції. Сторони обговорили питання забезпечення ЗСУ зброєю, захист енергетики та Формулу миру. Про це повідомляє Офіс президента.

“Сторони обговорили зусилля з подальшого зміцнення української протиповітряної оборони та захисту енергосистеми. Керівник ОП наголосив: для України критично важливо якомога швидше отримати необхідну зброю та спорядження”, – йдеться в повідомленні.

Під час зустрічі також ішлося про розширення можливостей для спільного виробництва зброї та інвестиції союзників в оборонно-промисловий комплекс України.

Сторони обговорили підготовку та процедуру подальшої імплементації Українського договору, який партнери України ухвалили під час 75-го саміту НАТО у Вашингтоні узгодили план дій щодо реалізації вже підписаних безпекових документів. Окрему увагу приділили реалізації Формули миру.

Українську делегацію очолила віцепремʼєр-міністерка Юлія Свириденко. До її складу увійшли керівник ОП Андрій Єрмак, міністр оборони Рустем Умєров, посол України в США Оксана Маркарова, заступник керівника ОП Микола Точицький і радниця очільника ОП Дарія Зарівна.

Делегацію США очолив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван, Великої Британії – радник з питань національної безпеки Тімоті Барроу, Німеччини – радник канцлера з питань зовнішньої політики та політики безпеки Єнс Пльотнер, Франції – зовнішньополітичний радник президента Еммануель Бонн.

Раніше видання Politico зазначало, що представники української влади готуються представити посадовцям національної безпеки США список далекобійних цілей у Росії, які, на їхню думку, можуть уразити Сили оборони, якщо Вашингтон скасує обмеження на використання своєї зброї.

Делегація уряду України поїхала з візитом у США

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

four − three =

Back to top button