Україна

Україні віддадуть ікону часів Київської Русі

Україні віддадуть ікону часів Київської Русі

Фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський

Ікона святого Миколая (Мокрого) – це перша чудотворна ікона Русі, одна з найшанованіших святинь Софії Київської.

 

В Україну повернеться ікона святого Миколая (Мокрого) – перша чудотворна ікона Русі. Про це у суботу, 9 квітня, повідомив президент України Володимир Зеленський.

 

За словами президента, цю новину чекало безліч українців. Ікона святого Миколая (Мокрого) – це перша чудотворна ікона Русі, одна з найшанованіших святинь Софії Київської.

 

Зеленський зазначив, що влада довго працювала над тим, щоб повернути її.

 

Глава держави нагадав, що ікону вивезли з України під час Другої світової війни. Зеленський запевнив, що вона повернеться до країни і перебуватиме у святій Софії.

 

“Вдячний за це рішення США. Хочу, щоб це повернення стало для нас символом того, що ми повернемо в Україну все наше – все українське. Усіх наших людей та повний контроль над нашою землею”, – додав Зеленський.

 

Він висловив сподівання, що повернення ікони стане фундаментальним символом, що Україна переможе у війні та поверне всіх громадян додому.

 

“Хочу, щоб повернення цієї святині стало для всіх нас важливим символом. Фундаментальним символом. Символом того, що ми повернемо в Україну все наше. Все українське. Повернемо всіх наших людей. І обов’язково повернемо справедливість – наш повний контроль над нашою землею”, – наголосив український президент.

 

wikipedia

 

Київська ікона святого Миколая (Мокрого) – найдавніша відома ікона святого Миколая, перша чудотворна ікона Русі. До 1943 року зберігалася на хорах Софії Київської. Восени того ж року перед наступом радянських військ ікону вивезли до Варшави. Потім її переправили до США.

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button