Україна

Україні стало важче одержувати гроші від партнерів – Мінфін


Україні стало важче одержувати гроші від партнерів - Мінфін

Сергій Марченко заявив, що нині Україна докладає “вдвічі більше зусиль, щоб переконати наших партнерів надати підтримку”.

Україні стає важче отримати фінансову підтримку, оскільки увага офіційних осіб ключових країн-донорів переключається на майбутні вибори, а геополітична напруженість посилюється. Про це заявив міністр фінансів України Сергій Марченко в кулуарах засідань Міжнародного валютного фонду та Світового банку в Марракеші, повідомляє Reuters.

“Я бачу велику втому, я бачу велику слабкість наших партнерів, вони хотіли б забути про війну, але війна все ще триває, повномасштабна”, – наголосив він.

Україна докладає “вдвічі більше зусиль, щоб переконати наших партнерів надати нам підтримку, ніж на минулій щорічній зустрічі” у квітні, додав посадовець.

За його словами, “геополітичні зміни і внутрішньополітичний контекст у різних країнах” знижують бажання урядів підтримувати Україну, згадавши про вибори, намічені на наступний рік в США та Євросоюзі.

“У нас уже є деякі зобов’язання, наприклад, 5,4 млрд доларів за програмою МВФ, ми чекаємо зобов’язань від Японії та Великої Британії, і, звісно, ми розраховуємо на наших головних партнерів і союзників – США та Євросоюз”, – резюмував Марченко.

Раніше в Мінфіні заявили, що Україна у вересні залучила майже три мільярдів доларів грантів та пільгового фінансування від міжнародних партнерів. 

У Мінфіні занепокоєні через міцну гривню

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button