Україна

Україні нададуть додаткову фіндопомогу – Шмигаль


Україні нададуть додаткову фіндопомогу - Шмигаль

Україна змогла домовитися про додаткові пакети підтримки з Францією, Німеччиною та Великобританією.

Україна отримає понад 5 млрд. доларів додаткової фінансової допомоги. Про це у п’ятницю, 14 квітня, у Telegram заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, коментуючи свою поїздку до США.
 
“За результатами переговорів з міністрами фінансів країн Великої сімки в рамках Spring Meetings отримали запевнення у додатковій підтримці України на суму понад 5 млрд. доларів”, – написав він.
 
За словами глави українського уряду, Україна отримає додаткові пакети фінансової підтримки від Франції, Німеччини та Великої Британії.
 
“Також Швейцарія надасть Україні 1,8 млрд франків протягом наступних шести років. Данія створює спеціальний фонд і планує наповнити його на 1 млрд євро. Додаткову підтримку Україні нададуть Іспанія, Ірландія, Японія, Литва, Латвія, Ісландія, Нідерланди”, – додав прем’єр. 

Раніше повідомлялося, що Шмигаль провів зустріч із головою МВФ Крісталіною Георгієвою. Вони обговорили подальшу роботу у рамках Міжвідомчої координаційної платформи донорів України.

Прем’єр-міністр нагадав, що завдяки МВФ та країнам G7 Україна отримає доступ до 115 млрд доларів довгострокової підтримки.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button