Україна

Українці активно купують нерухомість у Польщі

У 2018 році українці придбали у Польщі 110 тисяч квадратних метрів нерухомості. Про це пише “Польське Радіо”, повідомляє 1NEWS, посилаючись на Економічну правду.

Згідно зі звітом компанії Deloitte за 2018 рік, польські помешкання – одні з найдешевших у Європі.

“Попри невисоку ціну, їхній стандарт не поступається якості за західним кордоном, а тому не дивує факт, що для іноземців Польща є привабливою з погляду інвестицій, а також як місце для життя”, – йдеться у повідомленні.

За опублікованими у березні даними Міністерства внутрішніх справ і адміністрації, торік іноземці придбали у Польщі 7043 помешкань загальною площею 426,2 тис. квадратних метрів.

За оцінками порталу RynekPierwotny.pl, це на 43% більше нерухомості і на 40 відсотків більше площі, ніж двома роками раніше.

Від 2016 року найактивнішими іноземцями на польському ринку нерухомості є громадяни України, котрі торік придбали у Польщі 110 тис. квадратних метрів, у понад двічі більше, ніж у 2017 році.

Наступні за українцями – громадяни Німеччини, які купили у Польщі 64 тис. квадратних метри, однак у цьому випадку це, здебільшого, приміщення під оренду, а також офіси. Охоче польську нерухомість купують також британці, білоруси та французи.

Нагадуємо:

За даними звіту компанії з працевлаштування в Польщі Personnel Service, 75% українських заробітчан отримують в місяць понад 2,5 тис злотих (675 доларів або 19 тис грн).

Близько 45% українців отримують по 3 тис злотих з урахуванням податків (810 доларів, або 22,6 тис грн).

Лише близько 5% отримують 1,5 тис злотих (близько 315 доларів або близько 11,6 тис грн).

One Comment

  1. Нова влада запланувала на слідуючий рік перепис населення. Наша статистика каже що нас зараз 42 млн.Шо покаже перепис, якщо він всеж відбудеться, тяжко сказати. Багато вважають , що нас лишилось біля 30 млн.Я кщо перепис вести по міжнародним правилам, то не можна рахувати людину, яка не живе в країі більше року. Навіть якщо до нас прийдуть інвестори зараз з метою будувать виробництва, то відразу спіткнуться через брак кадрів. А кадри вирішують ВСЕ! Тому фактично ми вже маєм кадровий голод і кризу. Ставлення влади до людини , як до бидла робочого, жадоба наживи за рахунок обкрадання свого народа, фактично призвела до того, що ніяка влада без кваліфікованих кадрів нічого зробити не зможе, тобто – приплили…

Back to top button