Україна

Україна змінює правила утримання російських військовополонених


Україна змінює правила утримання російських військовополонених

Київ вніс зміни в можливості, які надаються полоненим окупантам, проте вони, як і раніше, відповідають Женевським конвенціям.

Російські окупанти, що потрапили в полон більше не матимуть права здійснювати телефонні дзвінки з України. Про це в ефірі телемарафону заявив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

За його словами, наразі в Україні діють чотири спецтабори для полонених військових РФ, умови у яких відповідають Женевським конвенціям.

“Ми розуміємо, що, на жаль або на щастя, ми не можемо себе поводити як росіяни <…> Скажу відверто, деякі речі ми міняємо. Наприклад, було дуже багато дискусій з приводу можливості телефонувати російським військовополоненим до своїх рідних на територію РФ”, – нагадав він.

Лубінець наголосив, що позиція Офісу омбудсмена була в цьому питанні дуже простою: згідно з Женевськими конвенціями, є право на листування, а не на телефонні дзвінки.

Омбудсмен зазначив, що тепер у росіян зберігається можливість писати листи, але права на здійснення телефонних дзвінків у них вже немає.

Нагадаємо, раніше телеканал CNN показав кадри розстрілу українських військовополонених російськими злочинцями. Перше відео було знято під Покровськом наприкінці серпня, друге в травні в районі Роботиного.

Міністерство закордонних справ закликало світ відреагувати на вбивства українських військовополонених.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

four + 15 =

Back to top button