Світ

Кремль застеріг Молдову від “жахливої помилки”

Кремль застеріг Молдову від жахливої помилки

Фото: theins.ru

Дмитро Пєсков почав відверто погрожувати Молдові

Шлях до конфронтації з Приністров’ям загрожує Молдові катастрофою, пригрозив Дмитро Пєсков.

Влада Молдови начебто вражена “бацилою русофобії” і тому відмовляється від будь-якого діалогу з Росією, але це “жахлива помилка” з їхнього боку. Таку позицію озвучив речник Кремля Дмитро Пєсков на просвітницькому марафоні “Знання. Перші” у середу, 6 березня.

“Ми хотіли б, щоб дух русофобії залишив це чудове місто (Кишинів – ред.) і цю чудову країну. На жаль, ця бацила русофобії зараз там розмножується, і при владі знаходяться люди, які просто відкидають якийсь діалог та розмову з нашою країною”, – поскаржився він.

Пєсков зазначив, що керівники деяких країн бажають орієнтуватися на Європу і чомусь вважають, що для цього їм потрібно стати ворогами Росії.

“Це жахлива помилка. Ми сподіваємося, що у Кишиневі зрозуміють, наскільки вона жахлива”,– додав він.

Речник Кремль також сподівається, що влада Молдови враховуватиме думку жителів невизнаного Придністров’я. Він звернув увагу, що його жителі Придністров’я “багато в чому не згодні з тим, що робить влада в Кишиневі”.

“І, звичайно, ми сподіваємося на те, що влада в Кишиневі враховуватиме думку цих людей, тому що влада зобов’язана враховувати думку людей. І що влада в Кишиневі не прислухатиметься до чиїхось порад або не сама обиратиме шлях конфронтації та придушення людей. Це загрожує катастрофою”, – пригрозив Пєсков.

Нагадаємо, тиждень тому в Придністров’ї відбувся з’їзд “депутатів всіх рівнів”, який не проводився 18 років. Влада “ПМР” офіційно звернулася до Росії “за допомогою”. Причиною звернення називали “економічну блокаду з боку Молдови”.

В українській військовій розвідці заявили, що прохання невизнаного Придністров’я до Росії про “захист” від Молдови не було тим результатом, на який чекав Кремль.

В уряді Молдови зазначили, що не чекають на якусь ескалацію після з’їзду придністровських “депутатів”.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button