Україна

Україна збирає дані про причетних до мобілізації в окупованому Криму


Україна збирає дані про причетних до мобілізації в окупованому Криму

На території окупованого Криму діє 21 окупаційний військкомат, повідомляє речник президента України в АРК.

 
В Україні збирають інформацію про причетних до роботи так званих мобілізаційних комісій та військкоматів у Криму. Про це представник президента України в АРК Таміла Ташева повідомила під час брифінгу, повідомляє Укрінформ.
 
“Ми фіксуємо імена осіб, які беруть участь у так званих мобілізаційних комісіях, у тому числі – військкоматах. У представництві президента зібрали про них всю інформацію і передали її компетентним органам. Звичайно, поінформували нашу кримську прокуратуру, щоб порушували кримінальні провадження щодо них”, – зазначила Ташева.
 
За словами Ташевої, на території окупованого Криму діє 21 окупаційний військкомат, обов’язки так званого військового комісара Криму виконує Кутузов Євген Іванович, голова мобілізаційної комісії в Севастополі – Чижов Сергій Михайлович.
 
Нагадаємо, раніше міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що Росія воює із колективним Заходом. У ході часткової мобілізації до армії РФ планують призвати 300 тисяч резервістів.
 
Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков сказав, що реакція росіян на оголошення Кремлем часткової мобілізації є “істеричною та надзвичайно емоційною”.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button