Україна

Україна завезла з-за кордону мільйон тонн фруктів і побила історичний рекорд

При цьому третину всіх поставок складають банани, далі йдуть мандарини (19% обсягів імпорту), апельсини (9%), лимони (7%) та персики (5%)

У 2020 році в Україну з-за кордону завезли майже 1 млн тонн різноманітних фруктів; показник попереднього року перевищено на 8%.

Про це повідомили в Українському клубі аграрного бізнесу (УКАБ), – інформує 1NEWS.

В УКАБ зазначили, що це історичний максимум обсягів імпорту фруктів, що перевищує аналогічний показник минулого року на 8% та в 1,5 раза – показник п’ятирічної давності.

“Одразу варто зазначити, що завозяться в основному фрукти та ягоди, які не можуть вирощуватися в Україні через несприятливі кліматичні умови. Виняток становлять лише яблука, однак їх частка в загальній структурі імпорту незначна – лише 1%”, – прокоментувала Світлана Литвин, аналітик УКАБ.

При цьому третину всіх поставок складають банани, далі йдуть мандарини (19% обсягів імпорту), апельсини (9%), лимони (7%) та персики (5%).

За даними УКАБ, за останні 5 років найбільші темпи зростання демонструють поставки грейпфрутів та хурми, обсяги імпорту яких за цей період подвоїлися.

Back to top button