Україна

Україна залучила майже $18 млрд допомоги – Мінфін


Україна залучила майже $18 млрд допомоги – Мінфін

Марченко зазначив, що щомісячний дефіцит у п’ять мільярдів доларів так і не був повністю профінансований.

 
Міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що загальний обсяг пільгового фінансування, залученого Україною з початку війни, становить майже 18 млрд. доларів. Проте щомісячний дефіцит у п’ять мільярдів доларів так і не був повністю профінансований. Про це сказав, виступаючи онлайн із промовою на International Monetary Conference 2022, повідомляє прес-служба Мінфіну.
 
За словами Марченка, українські потреби у фінансуванні включають не лише пряму бюджетну підтримку, а й фінансування відновлення тисяч звільнених міст та сіл, відновлення зруйнованих доріг, мостів, шкіл, інженерних мереж тощо.
 
Він зазначив, що уряд та Світовий банк підготували і представили минулого тижня першу кількісну оцінку збитків, завданих Росією.
 
Протягом наступних 18-36 місяців для задоволення найнагальніших потреб Україні потрібно близько 105 млрд доларів на підготовку до майбутньої зими, ремонт критичного транспорту, підтримку наступного посівного сезону, соціальні потреби, розмінування.
 
“Ми намагаємося забезпечити всі пріоритетні витрати шляхом залучення переважно пільгового фінансування та грантів. Останні є надзвичайно важливими для нас, щоб не збільшувати боргове навантаження”, – заявив міністр.
 
Нагадаємо, Україна отримала в серпні 4,6 млрд. доларів фінансової допомоги, що стало рекордним показником з початку війни.
 
Також повідомлялося, що з травня Україна отримала всього мільярд євро з дев’яти, обіцяних Євросоюзом.
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button