Події

​​???????? Розвиваємо інновації та кібербезпеку: Україна та Японія підписали м…

​​???????????????????? Розвиваємо інновації та кібербезпеку: Україна та Японія підписали меморандум про співпрацю

Міністерство цифрової трансформації України, Держспецзв’язку та Міністерство цифровізації Японії уклали тристоронній меморандум про співпрацю.

???? Документ закладає основи для співробітництва у сфері кіберзахисту, розвитку інновацій та дає можливість налагодити обмін досвідом щодо розбудови електронного урядування та ІТ-галузі.

Як зазначив Віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, враховуючи націленість японського Уряду на покращення державних сервісів, японсько-українські відносини мають значний потенціал, а обмін цифровими кейсами між нашими країнами буде корисним обом сторонам.

Підписання меморандуму відбулося під час онлайн-зустрічі Віцепрем’єр-міністра з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — Міністра цифрової трансформації України Михайла Федорова, Голови Держспецзв’язку Юрія Щиголя з Міністром цифровізації Японії Таро Коно, під час робочого візиту заступниці Міністра Валерії Іонан у Токіо.

???? «Цей меморандум – фундамент для плідної та, переконаний, тривалої співпраці. Він, серед іншого, передбачає обмін досвідом і кращими практиками у сфері захисту інформації, захисту систем і мереж, зокрема у відповідь на зовнішні атаки. Йдеться не лише про посилення нашої кіберстійкості, про захист інформаційних систем об’єктів критичної інфраструктури, йдеться про спільний розвиток та спільний рух до побудови єдиного, захищеного та інноваційного кіберпростору всього цивілізованого світу», – зазначив Голова Держспецзв’язку Юрій Щиголь.

Back to top button