Україна

Україна заарештувала майно російської Татнефти

Україна заарештувала майно російської Татнефти

Фото: Татнефть

Татнефть постачає нафтопродукти для потреб міністерства оборони РФ

Йдеться про активи, загальна вартість яких, орієнтовно, становить, щонайменше, 2 млрд гривень.

 

Суд заарештував активи на мільярди гривень групи компаній, започаткованих російською Татнефтью. Про це повідомляє ДБР у вівторок, 31 травня.

 

 

“Вони (компанії, – ред.) засновані російською нафтовою компанією Татнефть, яка постачає нафтопродукти для потреб підрозділів міністерства оборони РФ. Наразі заарештовано 115 об’єктів нерухомого майна: нафтобази, заправні станції, нежитлові будівлі, земельні ділянки, 118 бензовозів та автомобілів” – йдеться у повідомленні.

 

Вартість лише корпоративних прав підприємств та рухомого майна становить близько 400 млн гривень. Після оцінки нерухомого майна сума може зрости до 2 млрд. гривень.

 

Справу порушено за статтею про фінансування дій, спрямованих на насильницьку зміну та повалення конституційного ладу і захоплення державної влади, скоєних за попередньою змовою групи осіб (ч.3 ст.110-2 КК України).

 

Вказано, що активи передадуть Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), для здійснення заходів щодо управління ними.

 

Нагадаємо, Україна заарештувала активи РФ та Білорусі на 30 млрд гривень. Половину цих активів становлять майже 18 тисяч вагонів, у тому числі з товарно-матеріальними цінностями на 3 млрд гривень.

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button