Україна

Україна вироблятиме снаряди 155 мм – міністр


Україна вироблятиме снаряди 155 мм - міністр

Процес запуску виробництва снарядів 155 калібру триває “щонайменше два, максимум три роки”, зазначив Олександр Камишін.

Досягнуто домовленість з двома американськими компаніями про спільне виробництво артилерійських снарядів калібру 155 мм на території України. Про це повідомив міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін в ефірі телемарафону у четвер, 7 грудня.

“Є довгострокові рішення, які дуже важливі для нас. Це рішення про виробництво боєприпасів, насамперед 155 калібру. Є домовленості з двома американськими провідними компаніями про спільне виробництво в Україні боєприпасів 155 калібру. Реалізація цих проєктів триватиме роки”, – заявив він в ефірі.

Камишін уточнив, що процес запуску виробництва снарядів 155 калібру триває “щонайменше два, максимум три роки.”

“Щоб почати це виробництво, нам потрібні технології, якими володіють наші партнери. Україна ніколи не виробляла ці калібри. Тому чим раніше ми починаємо, тим раніше в нас будуть ці рішення і запрацюють для Сил оборони”, – додав міністр.

Нагадаємо, США та Україна налагодять спільне виробництво зброї для потреб ЗСУ. Про це стало відомо за підсумками першого дня українсько-американській конференції оборонних індустрій. Співпраця торкнеться сфери систем ППО, ремонтно-технічного забезпечення та виробництва критичних боєприпасів.

Пізніше міністр оборони Рустем Умєров заявив, що для України пріоритетом є прямі закупівлі зброї у компаній США.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button