Україна

Україна виплатила понад $200 мільйонів за євробондами


Україна виплатила понад $200 мільйонів за євробондами

Міністерство фінансів України 1 серпня виплатило власникам ВВП-варантів 200,6 мільйонів доларів.

Власникам ВВП-варантів – єврооблігацій, випущених в рамках реструктуризації держборгу України в 2015 році, виплати за якими залежать від показника зростання ВВП, 1 серпня спрямовано 200,6 млн доларів. Про це пише Економічна правда з посиланням на дані Мінфіну.

Зазначається, що платіж за ВВП-варантами складається з двох частин:

  • платежу за згоду змін умов та відсотки на суму $130,1 млн;
  • відстроченої суми платежу та відсотків на суму $70,5 млн, нарахованими з урахуванням зростання ВВП у 2021 році (цей платіж Україна повинна була сплатити власникам варантів у 2023 році).

У Мінфіні зазначили, що близько 20% від суми $70,5 мільйона буде повернуто Україні як одному з найбільших власників даних інструментів, додавши, що раніше Україна викупила на ринку частину ВВП-варрантів.

За інформацією Мінфіну, здійснення платежу за згоду зміни умов випуску варантів (на суму $130,1 млн) дасть змогу Україні викупити ВВП-варанти за їхньою номінальною вартістю у наступні 3 роки.

Повідомляється, що згідно з досягнутими принциповими домовленостями з власниками єврооблігацій, Україна зобов’язується забезпечити справедливе та рівноправне ставлення до власників ВВП-варрантів під час будь-яких майбутніх операцій з управління державним боргом, а також дотримуватися цілей, закладених в аналізі боргової стійкості МВФ.

Нагадаємо, вартість українських єврооблігацій, які торгуються на західних біржах, зросла на 13-20%. 

Раніше повідомлялося. що Україна досягла принципових домовленостей з кредиторами про реструктуризацію 23,4 млрд доларів зовнішнього боргу, після завершення якої строк погашення єврооблігацій буде продовжено.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

7 + three =

Back to top button