Україна

Україна використовує вантажівки для запусків ракет Harpoon – Пентагон


Україна використовує вантажівки для запусків ракет Harpoon – Пентагон

На часі, власне, “неймовірні інновації”, але про них недостатньо говорять, зазначив Білл Лаплант.

 
Україна застосовує протикорабельні ракети Harpoon проти російських агресорів, використовуючи автомобільні платформи. Про це сказав заступник міністра оборони США із закупівель і матеріально-технічного забезпечення Біл Лаплант, повідомляє сайт Defence One у середу, 7 вересня.
 
Ракети було знято з корабля союзника, а потім встановлено на кузові бортової вантажівки. Друга бортова вантажівка була “джерелом енергії”, заявив Лаплант на конференції, організованій тижневиком Defense News.
 
“Зараз на порядку денному неймовірні інновації, але, на жаль, про це ми говоримо небагато”, – наголосив він.
 
Видання нагадує, що на початку червня Україна заявила про розгортання ракет Harpoon, наданих Данією. А згодом з’явилися повідомлення про те, що українські військові потопили російський корабель Василий Бех. За тиждень Пентагон заявив, що Україна потопила цей корабель за допомогою ракет Harpoon.
 
Сьогодні Лаплант заявив, що з того часу українські військові за допомогою Harpoon затопили ще один російський військовий корабель. Назву судна він не уточнив.
 
Водночас заступник голови Пентагону додав, що наприкінці травня американські військові інструктори здійснили на території США та навчання українців застосування ракет Harpoon.
 
Раніше повідомлялося, що у Пентагоні оцінили успіхи ЗСУ у поводженні з новою американською зброєю.
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button