Україна

Україна вперше очолила комісію Всесвітньої туристичної організації


Україна вперше очолила комісію Всесвітньої туристичної організації

Україна головуватиме у Європейській комісії Всесвітньої туристичної організації протягом двох років.

Україна вперше очолила Європейську Комісію Всесвітньої туристичної організації ООН і головувати упродовж двох років. Про це повідомила пресслужба Державного агентства розвитку туризму.

Голова Державного агентства розвитку туризму Мар’яна Олеськів повідомила, що головування в Комісії Європейського регіону відкриває перед Україною нові можливості для співпраці з країнами світу на професійному міжнародному рівні.

“Україні стане легше відновлювати виснажену та зруйновану війною туристичну інфраструктуру. Ми активно співпрацюємо з ВТО ООН особливо у час війни. Нашим першим кроком на шляху до перемоги було виключення росії з цієї організації у 2022 році. Тепер час інтегруватись у велике європейське середовище і зайняти там свою унікальну нішу”, – сказала Олеськів.

ВТО ООН складається з шести регіональних комісій: Африка, Америка, Східна Азія та Тихоокеанський регіон, Європа, Південна Азія, Середній Схід. Україна головуватиме у Європейській комісії протягом двох років.

Нагадаємо, що в грудні минулого року надходження з туристичної галузі до державного бюджету за останні три квартали скоротилися практично на 34%, порівняно з аналогічним періодом минулого року. 

Кабмін дозволив турфірмам перераховувати валюту за кордон

 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button