Україна

Україна відкриє три пункти пропуску на західному кордоні


Україна відкриє три пункти пропуску на західному кордоні

Вони допоможуть розвантажити пропускний пункт Порубне-Сірет, де накопичується до тисячі фур на день.

До кінця 2022 року планується відкриття трьох пунктів пропуску через державний кордон на заході України: один Ніжанковичі-Мальховичі на кордоні з Польщею, та два Красноїльськ-Вікову-де-Сус та Дяківці-Раковець – на кордоні з Румунією. Про це повідомив агентству Укрінформ заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм.

За його словами, пункт пропуску Ужгород-Вишнє Німецьке на кордоні зі Словаччиною буде відкрито у першому кварталі 2023 року.

“Пункт Красноїльськ – Вікову-де-Сус буде запущений поетапно, починаючи з цього місяця. Спочатку буде дозволено проїзд для автомобілів вагою до 3,5 тонн, потім – для порожніх вантажівок і згодом функціонуватиме на повну потужність. Також до кінця року плануємо відкрити для транспорту Дяківці – Раковець і Ніжанковичі – Мальховичі. Пункт Ніжанковичі спочатку функціонуватиме тільки для проїзду порожніх транспортних засобів. Він будується з нуля. Він є тимчасовим і потрібним, щоб прискорити транспортний потік уздовж усього західного кордону. Також сподіваюся, що у першому кварталі наступного року буде запущено в роботу пункт пропуску Ужгород-Вишнє Німецьке”, – сказав Найєм.

Також ведеться робота з відновлення шляхів за напрямками Делово-Валя-Вішеулуй та Тересва-Кімпулунг ла Тиса.

За часи незалежності було відкрито лише один новий пункт пропуску – Краковець-Корчова на кордоні з Польщею.

Нагадаємо, у жовтні на українських прикордонних пунктах пропуску має почати діяти електронна черга, на першому етапі – як пілотний проект на одному із пунктів пропуску.

 

Новини от 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button