Світ

У США шторм знеструмив понад 850 000 будинків, є загиблі

У США шторм знеструмив понад 850 000 будинків, є загиблі

Фото: Mankato Free Press

В американському Х’юстоні сильний шторм зумовив знеструмлення

Чиновники з надзвичайних ситуацій округу Монтгомері назвали пошкодження ліній електропередач “катастрофічними”.

На південний схід Техасу вдруге за цей місяць обрушилися сильні грози, вбивши щонайменше чотирьох людей, пошкодивши багатоповерхівки, поваливши дерева і знеструмивши понад 850 000 будинків і підприємств у районі Х’юстона. Про це повідомляє АР.

Зазначається, що через шторм вулиці були затоплені, а дерева і лінії електропередач повалені по всьому регіону. За даними місцевої влади, швидкість вітру сягала 160 км/год. Негода повибивала вікна в готелях і офісних будівлях, спричинивши безлад у центрі міста.

Х’юстонський незалежний шкільний округ 17 травня скасував заняття в для близько 400 000 учнів у всіх своїх 274 кампусах. Влада також закликала мешканців залишатися по можливості вдома.

У двох головних аеропортах Х’юстона на короткий час були призупинені авіарейси. У Міжконтинентальному аеропорту ім. Буша був зафіксований сильний вітер зі швидкістю 96 км/год.

Як повідомляється, близько 855 000 абонентів залишилися без електрики в окрузі Гарріс, де розташований Х’юстон, та навколо нього, всього в окрузі проживає понад 4,7 мільйона людей. Шторми перекинулися також на сусідню Луїзіану і залишили понад 170 000 споживачів без електроенергії.

Чиновники з надзвичайних ситуацій сусіднього округу Монтгомері назвали пошкодження ліній електропередач “катастрофічними” і попередили, що електропостачання може бути відключено на кілька днів.

Нагадаємо, у США зафіксовано щонайменше 16 торнадо в Айові, Небрасці, Канзасі, Оклахомі, Теннессі та Південній Дакоті, є відомості про одного загиблого.

Раніше у США зафіксували руйнівні торнадоу п’яти штатах. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button