Україна

Україна відкриє новий табір для полонених росіян


Україна відкриє новий табір для полонених росіян

Кількость військовополонених збільшилась через ситуацію на фронті та блокування обмінів військовополоненими Росією.

В Україні найближчим часом відкриють новий табір для утримання російських військовополонених. Про це у вівторок, 7 листопада, повідомив державний проєкт Хочу жити Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

“Через велику кількість російських військовополонених найближчим часом в Україні відкривається новий табір для утримання військовополонених. Паралельно з цим тривають роботи з підготовки до запуску ще одного табору”, – йдеться у повідомленні.

Вказано, що збільшення кількості військовополонених “пов’язане і з ситуацією на фронті, погіршенням мотивації російських солдатів, і з блокуванням обмінів військовополоненими російською стороною”.

При цьому наголошується, що, як і у випадку з табором Захід-1, умови в новому таборі відповідатимуть усім вимогам норм міжнародного гуманітарного права.

“Російських військових забезпечать медичною допомогою, триразовим харчуванням, зв’язком із рідними, а також постійним доступом представників Міжнародного комітету Червоного Хреста. Сам табір розташований у глибокому тилу, оскільки це передбачено Женевськими конвенціями”, – розповіли у проєкті Хочу жити.

Також наголошується, що, на відміну від РФ, Україна дотримується міжнародних гуманітарних норм.

Раніше у соцмережах повідомили, що росіяни розстріляли полонених бійців. Це сталось у Запорізькій області на Токмацькому напрямку.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button