Україна

Україна відкриє новий пункт пропуску на кордоні з Румунією


Україна відкриє новий пункт пропуску на кордоні з Румунією

Пункт пропуску буде відкрито між населеними пунктами Біла Церква (Закарпатська область, Україна) та Сігету Мармацієй (Румунія).


Кабінет міністрів затвердив угоду з урядом Румунії про відкриття нового міжнародного пункту пропуску на кордоні. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду у вівторок, 2 квітня.

Пункт пропуску буде відкрито між населеними пунктами Біла Церква (Закарпатська область, Україна) та Сігету Мармацієй (Румунія).

 
“Україна та Румунія будують надзвичайно вигідне партнерство, і ми маємо на меті його постійно поглиблювати. Ухвалюємо постанову, що дозволить відкрити новий українсько-румунський пункт пропуску Біла Церква – Сігету-Мармацієй”, – сказав Шмигаль.
 
Новий перехід буде розрахований насамперед на пропуск вантажівок.
 
На кордоні з Румунією функціонують п’ять автомобільних пунктів пропуску та один пункт пропуску для поромного сполучення. З них лише два оформляють вантажні автомобілі: Порубне – Сірет та Дяково – Халмеу. За добу вони можуть пропускати не більше 400 вантажівок.

Нагадаємо, у пункті пропуску Угринів-Долгобичув на кордоні з Польщею відновилося блокування руху для вантажних транспортних засобів

Консультації Україна-Польща: чи розблокують кордон

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button