Україна

Прем’єр Індії зробив заяву щодо війни в Україні


Прем єр Індії зробив заяву щодо війни в Україні

Індія трималася подалі від війни, але це не означає, що вона була байдужим спостерігачем, зазначив Нарендра Моді.

Індія виступає за досягнення миру в Україні дипломатичним шляхом. При цьому повинні поважатися суверенітет і територіальна цілісность Української держави. Про це сказав прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським у Києві в п’ятницю, 23 серпня.

“Ми з повною впевненістю трималися подалі від війни, але це ніколи не означало, що ми були просто байдужими спостерігачами. Ми ніколи не були нейтральними, і в нас була сторона від найпершого дня – наша сторона була миром…. Тому, приїхавши на землю України, я приїхав із посланням миру”, – заявив він.

Також Моді додав: “Я хочу сказати вам і всьому світу, що це наше переконання і наше зобов’язання, і ми говоримо про це дуже голосно й чітко – що ми підтримуємо повагу до суверенітету й територіальної цілісності. Це має для нас першорядне значення”.

За словами прем’єра, Індія готова зробити свій “активний внесок” у мирне врегулювання.

“Я приїхав напередодні вашого Дня Незалежності, і тому я хотів би, щоб усі ми працювали над якнайшвидшим відновленням миру. Індія буде готова зробити свій активний внесок у досягнення цієї мети”, – запевнив голова уряду Індії.

Моді розповів, що ще два роки тому прямо заявив російському диктатору Володимиру Путіну, “що це не ера війни”.

“І минулого місяця, коли я знову відвідував Росію, щоб зустрітися з Путіним, я чітко сказав йому, що проблеми не можна вирішити на полі бою. Єдиний спосіб вирішити проблеми – це діалог і дипломатія. І не втрачаючи жодної хвилини, ми повинні рухатися в цьому напрямку. Обидві сторони повинні сісти разом і шукати шляхи виходу з цієї кризи”, – наголосив він.

Також Моді пообіцяв закрити гуманітарні потреби України і “бути на два кроки попереду” при вирішенні таких потреб.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що з Індією погоджено чотири документи. Також він висловив сподівання на приєднання Індії до спільного комюніке першого Саміту миру.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 − eight =

Back to top button