Україна

Україна та Великобританія домовились про активізацію взаємодії у сфері кібербезпеки – новини України

Крім того, сторони домовились про спільні дії забезпечення миру та безпеки, стабільності у Чорноморському регіоні


Фото з відкритих джерел


Україна та Великобританія домовились про активізацію взаємодії у сфері кібербезпеки. Про це під час брифінгу заявив президент України Володимир Зеленський. 

“Ми домовились про активізацію взаємодії у сфері кіберзахисту та кібербезпеки”, – сказав Зеленський. 

Крім того, сторони домовились про спільні дії забезпечення миру та безпеки, стабільності у Чорноморському регіоні. 

Президент відзначив, що Великобританія заявила про повну підтримку суверенітету територіальної цілісності України, готовність до подальшої взаємодії, зокрема і в рамках Кримської платформи з метою деокупації півострову та повернення всіх українських територій.

Новини за темою: Велика Британія надасть Україні понад 118 млн дол. на підтримку енергетичної незалежності

“Прем’єр-міністр Джонсон запевнив мене про повну підтримку суверенітету територіальної цілісності України, готовність до подальшої взаємодії, зокрема і в рамках Кримської платформи з метою деокупації нашого півострову, нашого повернення всіх наших територій”, – говорить Зеленський. 

Нагадаємо, на сайти уряду України в ніч на 14 січня була здійснена масштабна хакерська атака. Удару зазнали сайти Кабміну, Міністерства розвитку громад і територій, Мінспорту, Міненерго, Міносвіти, Мінагрополітики, МЗС і Держказначейства. 

В СБУ заявили, що продовжують розслідування атаки на держсайти. Перші результати доводять, що до кібератаки можуть бути причетні спецслужби Російська Федерація. 

Також Великобританія нещодавно попередила про можливі нові кібератаки з Росії. 



БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО
Source link

Back to top button