Україна

Україна та Росія провели черговий обмін полоненими


Україна та Росія провели черговий обмін полоненими

Глава Офісу президента Андрій Єрмак розповів про новий обмін полоненими. Україна повернула 32 своїх військових.

 
Українська та російська сторони провели черговий обмін полоненими. В результаті, Україна змогла повернути 32 своїх воїнів та тіло ізраїльтянина Дмитра Фіалки. Про це повідомив голова Офісу президента Андрій Єрмак у Facebook у вівторок, 11 жовтня.
 
“Серед звільнених – офіцери, сержанти та солдати ЗСУ. Усі вони були в місцях, де тривали жорсткі бойові дії. Багато хто з цих людей вважався зниклим безвісти. У кожного бранця своя історія”, – наголосив він і розповів одну з таких історій.
 
Голова ОП зазначив, що ізраїльтянин Дмитро Фіалка останні два роки проживав в Україні. Тут він працював дитячим тренером з футболу у клубі Динамо (Львів).
 
“Він воював за Україну, саме тут він зустрів своє кохання – дівчину, з якою у них народилися діти. На фронт пішов добровольцем”, – йдеться у повідомленні.
 
Також Єрмак розповів про звільненого рядового, який служив разом зі своїм старшим братом. Останній загинув у нього на його очах, а він сам того ж дня потрапив у полон. У загиблого брата залишилася дружина та дві доньки.
 
Голова Офісу президента додав, що звільнені українці наразі проходять медичний огляд. Далі на них чекає реабілітація та зустріч із рідними.
 
 Фото зі звільненими з полону українцями
 
 
Нагадаємо, у Міноборони повідомили, що Україна змогла повернути з полону понад 800 військових у рамках 24 обмінів із РФ.
 
Кореспондент.net писав раніше, що в Україні з’являться особисті картки військовополонених. Вони дозволять їхнім родичам відслідковувати їхній статус перебування в полоні.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button