Україна

Україна та Польща вироблятимуть снаряди для танків


Україна та Польща вироблятимуть снаряди для танків

Ідеться про розгортання нових виробничих ліній для виготовлення великої кількості боєприпасів для 125 мм танкових гармат.

Одне з підприємств державного концерну Укроборонпром та Polska Grupa Zbrojeniowa (PGZ S.A) уклали угоду про взаємодію у сфері виробництва танкових снарядів калібру 125 мм. Про це повідомляє прес-служба концерну у четвер, 6 квітня.

“Передбачено розгортання нових виробничих ліній, розрахованих на виготовлення великої кількості боєприпасів для 125-мм танкових гармат. Зважаючи на високі ризики російських ракетних ударів по підприємству Укроборонпрому, розглядаються виключно польські міста для створення нового виробництва”, – йдеться у повідомленні.

Вказано, що над виробництвом снарядів працюватимуть обидві сторони: Україна надасть свої технології та висококваліфікованих фахівців із відповідними компетенціями та досвідом.

“Це ще один крок до подальшого зміцнення партнерства між Україною та Польщею в оборонній сфері”, – зазначили у концерні.

Там нагадали, що нещодавно Укроборонпром почав виробляти 125 мм боєприпаси для танкової гармати спільно з однією з країн НАТО. Тепер таке виробництво буде налагоджено у двох країнах Альянсу.

Також у березні стало відомо, що ЗСУ отримали перші вітчизняні 122-мм снаряди. Їх також виробляють у кооперації із країною НАТО.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button