Україна

Україна створила унікальну систему ППО – ЗСУ


Україна створила унікальну систему ППО - ЗСУ

Українські бійці воюють старими радянськими засобами, використовуючи різні тактичні прийоми, повідомив Юрій Ігнат.

Україна розробила унікальну систему протиповітряної оборони (ППО) – подібної немає ніде у світі. Про це заявив спікер командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в інтерв’ю виданню РБК-Україна, опублікованому в п’ятницю, 9 вересня.

Ми фактично створили унікальну систему протиповітряної оборони, якої немає ніде у світі. Ми воюємо старими радянськими засобами, використовуючи різноманітні тактичні прийоми. Розробили систему оповіщень. Протидіємо ракетам завдяки ЗРК, винищувачам та плюс ПЗРК – по всій країні розставлені люди з переносними зенітно-ракетними комплексами, які також мають реагувати та перехоплювати ракети. Є візуальні пости спостереження”, – прокоментував він питання щодо створення так званої протиракетної “парасольки”, як у США чи Ізраїлю.

Проте військовий наголошує, що Україні ще є над чим працювати. Зокрема необхідно посилювати нинішню систему західними сучасними засобами.

“Що потрібно робити? Посилювати нашу систему ППО новими сучасними засобами, які йдуть нам на озброєння. Це, зокрема, NASAMS та IRIS-T. Але, на жаль, тієї кількості, яку нам поки що планують передати, буде мало. Хоча це буде перший крок, коли партнери передадуть нам важкі комплекси ППО західного зразка”, – пояснив Ігнат.

За його словами, NASAMS вже має багато країн у своєму арсеналі. Тоді як IRIS-T – це новий комплекс.

“І з огляду на те, що у нас вже є рішення норвезького уряду та США щодо постачання цих систем, можемо сподіватися, що нам їх зможуть надати й інші країни”, – підсумував він.


IRIS-T – ракета класу повітря-повітря малої дальності, оснащена інфрачервоною головкою самонаведення, що охолоджується.

NASAMS – пересувний норвезький зенітний ракетний комплекс, призначений для боротьби з аеродинамічними цілями, що маневрують, на малих і середніх висотах.

Як відомо, протиповітряна оборона України збиває від 50 до 70 відсотків російських ракет.

Нагадаємо, одна з українських ракетних батарей Бук М1 знищила російський літак без жодного пострілу.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button