Україна

Україна претендуватиме на проведення Суперкубка УЄФА у 2024 або 2025 році

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з президентом Спілки європейських футбольних асоціацій (УЄФА) Александером Чеферіном, який прибув до нашої країни з нагоди 30-річчя Української асоціації футболу. Про це 1News повідомила прес-служба Офісу Президента.

«Для нас важливо, що відбувається з футболом в Україні, тому хочу сьогодні поговорити про це», – сказав Володимир Зеленський, звертаючись до Александера Чеферіна.

Президент України подякував керманичу європейського футболу за реалізацію проектів щодо розвитку футбольної інфраструктури в Україні. Він особливо відзначив, що УЄФА надає підтримку в реалізації програм для дітей – переселенців з тимчасово окупованих територій Донбасу та Криму.

Володимир Зеленський наголосив, що наша країна зацікавлена у проведенні Суперкубка УЄФА у 2024 або 2025 році. Також Українська асоціація футболу розглядає можливість подачі заявок на проведення чемпіонату Європи з футболу серед жінок у 2025 році, чоловічого чемпіонату Європи з пляжного футболу, чемпіонату Європи U-21, чемпіонату Європи U-17, чемпіонату Європи з футзалу, фіналу Ліги конференцій УЄФА.

«Україна разом з Польщею успішно провела фінальну частину чемпіонату Європи з футболу 2012 року та на високому рівні прийняла фінальний матч Ліги чемпіонів УЄФА у 2018 році. Наша країна має доволі багаті традиції у проведенні на високому рівні світових та європейських чемпіонатів з олімпійських видів спорту», – сказав він.

Президент України розповів європейському футбольному функціонеру, що українська влада попри певні труднощі робить усе можливе для розвитку фізичної культури та спорту в країні.

«Ми робимо й робитимемо все, щоб спорт був привабливим для українців. Для нас важливо, щоб у кожному дворі, у кожному містечку люди мали змогу безкоштовно й у будь-який час займатися спортом», – зазначив Глава держави.

З цієї метою започатковано програми «Здорова Україна», «Велике будівництво», «Активні парки», які ініціював Володимир Зеленський. Вони спрямовані на поширення активного способу життя та створення сучасної спортивної інфраструктури.

Зокрема, у 2022 році розпочнеться спорудження Національної навчально-тренувальної бази збірних команд України з футболу – надсучасного комплексу, де зможуть займатися як чоловічі та жіночі національні збірні, так і дитячі, юнацькі команди тощо.

Наприкінці зустрічі Володимир Зеленський вручив Александеру Чеферіну орден князя Ярослава Мудрого IV ступеня.

Back to top button