Україна

Україна повернула з окупації двох дівчат


Україна повернула з окупації двох дівчат

Пвернення стало можливим завдяки спільним зусиллям Мінреінтеграції, Громадської спілки Українська мережа за права дитини та проєкту з пошуку і повернення дітей Шлях додому

З тимчасово окупованих територій вдалося повернути ще двох дівчат. Про це в суботу, 24 лютого, повідомила пресслужба Мінреінтеграції.

Повідомляється, що майже два роки дві дівчинки не могли побачити свою матір через війну.

“На момент широкомасштабного вторгнення вони жили з бабусею та дідусем у невеликому селі на Луганщині. Мама працювала в місті. Село швидко окупували, тож вивезти дочок одразу не вдалося. Протягом 2022 року вони змушені були вчитися у школі за російською програмою, іншого вибору не було”, – йдеться в повідомленні.

Згодом окупаційна влада почала тиснути на бабусю й дідуся: загарбники наполягали на оформленні опіки над внучками за російськими законами.

“Але дівчата понад усе прагнули зустрітися з мамою. І ось нарешті вони разом – з мамою і в безпеці. Це стало можливим завдяки спільним зусиллям Мінреінтеграції, Громадської спілки Українська мережа за права дитини та проєкту з пошуку і повернення дітей Шлях додому”, – повідомили в міністерстві.

Нагадаємо, нещодавно  про повернення Україні 11 дітей заявила дитячий омбудсмен РФ Марія Львова-Бєлова під час зустрічі з послом Катару в Росії Ахмедом бен Насером бен Джасімом Аль Тані.

Україна підтвердила повернення 11 дітей

До Білорусі було депортовано майже 2500 українських дітей

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button