Україна

Україна повернула трьох дітей з окупації


Україна повернула трьох дітей з окупації

Організація Save Ukraine повідомляє, що на вільну територію України вивезли 8-річного хлопчика та двох 18-літніх підлітків.

Україна повернула ще трьох дітей з тимчасово окупованих територій. Тепер усі троє перебувають в безпеці, на них чекає відновлення та повернення до нормального життя. Про це повідомив голова організації Save Ukraine Микола Кулеба.

За його словами, це була 14 рятувальна місія організації, впродовж якої вдалось повернути додому 14 дітей, семеро з яких були позбавлені батьківського піклування.

Серед повернутих дітей – 8-річний Єлисей, який на початку повномасштабного вторгнення проживав разом з бабусею на окупованій частині Херсонської області. Мама на той момент жила в Одесі. Після смерті бабусі окупанти одразу помістили дитину в інтернат. За ним поїхала двоюрідна сестра, втім дитину їй не віддали.

“Потрібно було діяти, бо якщо дитина пів року перебуває на території Росії без батьківського піклування, їй надається відповідний статус, що дозволяє віддати в російську сімʼю або обрати інший спосіб влаштування. Тож наша команда зробила все, для того, щоб мама отримала необхідну медичну допомогу і змогла забрати дитину з окупованої території”, – зазначив Кулеба.

Дорогою жінці довелось пройти через допити ФСБ, співбесіди та інші перепони.

Разом з Єлисеєм повернулись двоє 18-річних братів Андрій та Михайло – сироти, що до початку війни виховувалися в прийомній родині на окупованій території.

“Після настання повноліття хлопці зрозуміли, що дуже скоро окупаційна влада відправить їх воювати проти своїх. В Україні вони обоє були у розшуку як безвісти зниклі”, – зазначив Кулеба.

Як ми вже писали, в результаті так званого озоровлення в Тюмені померла 12-річна дівчинка, госпіталізовано понад 100 школярів з “ЛНР”.

Раніше ми писали, російські загарбники вивезли дітей з психоневрологічного будинку-інтернату на Херсонщині. Їх відправили до російської Пензи.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button