Україна

Україна покращила свої показники в Індексі сприйняття коррупції


Україна покращила свої показники в Індексі сприйняття коррупції

Україна отримала 36 балів зі 100 можливих в Індексі сприйняття корупції за 2023 рік і тепер посідає 104 місце поміж 180 країн.


Україна додала три бали у рейтингу Індекс сприйняття корупції, складеному організацією Transparency International за 2023 рік. Це один з найкращих результатів за минулий рік у світі, повідомляє Transparency International Україна.
 
“36 балів зі 100 можливих отримала Україна в Індексі сприйняття корупції (СРІ) за 2023 рік, і тепер наша країна посідає 104 місце поміж 180 країн. Зростання України на три бали – один із найкращих результатів за минулий рік у світі”, – йдеться в повідомленні.
Також Україна стала однією з 17 країн в цьогорічному СРІ, що продемонстрували свій найкращий показник за увесь час.
 
Так само 36 балів за результатами цьогорічного дослідження мають Алжир, Бразилія та Сербія.
 
На один бал Україну випереджають Албанія, Аргентина, Білорусь, Гамбія, Ефіопія та Замбія – всі вони мають по 37 балів.
 
А на бал менше, ніж Україна, – Боснія і Герцеговина, Домініканська Республіка, Єгипет, Непал, Панама, Сьєрра-Леоне та Таїланд.

 
 

Очолює список Данія із 90 балами. За нею йдуть Фінляндія, яка набрала 87 балів, Нова Зеландія із 85 балами та Норвегія з 84 балами.
 
Аутсайдери в цьогорічному дослідженні теж залишилися незмінними. Сомалі втратило 1 пункт і з 11 балами посідає останнє 180 місце. Росія розташована на 141-му місці.
Нагадаємо, заступниця голови Європейської комісії Вєра Юрова вважає, що Україна робить усе для посилення боротьби з корупцією.
Вкрали 1,5 млрд у ЗСУ: затримано ділків з МО

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button