Україна

Україна підписала угоду, яка передбачає транш від США на $3,9 млрд


Україна підписала угоду, яка передбачає транш від США на $3,9 млрд

Це перший транш прямої бюджетної підтримки від США у 2024 році. Запланований обсяг фінансової допомоги від США на поточний рік сягає 7,8 млрд доларів.

Міністр фінансів України Сергій Марченко та регіональний директор Світового банку Боб Сом підписали угоду, яка передбачає отримання найближчим часом Україною траншу від США на 3,9 млрд доларів. Про це 1 серпня повідомляє пресслужба Мінфіну.

Зазначається, що залучені кошти буде спрямовано на виплати заробітної плати вчителям, співробітникам служб швидкого реагування (ДСНС), працівникам державних органів, а також на підтримку першочергових соціальних видатків (виплати допомоги внутрішньо переміщеним особам, малозабезпеченим сім’ям та особам з інвалідністю).

Як повідомляється, це перший транш прямої бюджетної підтримки від США у 2024 році. Запланований обсяг фінансової допомоги від США на поточний рік сягає 7,8 млрд доларів.

Кошти надійдуть через проект “Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні” (PEACE in Ukraine). Проект є ключовим фінансовим інструментом Світового банку для допомоги Україні. З початку повномасштабного вторгнення Росії він обʼєднує зусилля іноземних донорів для надання критично важливої підтримки України.

До держбюджету з червня 2022 року через проект PEACE in Ukraine вже залучено більше 25 млрд доларів США. Ця угода збільшить обсяг бюджетної підтримки в межах проекту до майже 30 млрд доларів США, з яких понад 80% кошти від США.

Нагадаємо, у квітні президент США Джо Байден затвердив додаткове фінансування потреб національної безпеки, яке містить понад 60 млрд доларів на підтримку України. 

Допомога США: посол розповіла, коли будуть кошти

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 × four =

Back to top button