Україна

Україна перехопила стратегічну ініціативу на полі бою – Залужний


Україна перехопила стратегічну ініціативу на полі бою - Залужний

Російські війська чинять потужний спротив, водночас зазнають великих втрат, зазначив головнокомандувач ЗСУ.


Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний під час телефонної розмови із головою Об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі заявив, що українським військам вдалося перехопити стратегічну ініціативу. Про це повідомив Залужний в Telegram у середу, 28 червня.
 
“Провів телефонну розмову з головою Об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі. Обговорили ситуацію на фронті. Нам вдалося перехопити стратегічну ініціативу, Сили безпеки і оборони України продовжують ведення наступальних дій, маємо просування”, – розповів він.
 
Головнокомандувач зауважив, що російські війська чинять потужний спротив, у той же час зазнають великих втрат. Також ворог намагається втриматися на позиціях за рахунок суцільного мінування місцевості.
 
“Розповів генералу Міллі про актуальні потреби нашого війська в озброєнні, боєприпасах та засобах розмінування. Принагідно подякував за пакет військової допомоги, про який США оголосили напередодні”, – повідомив Залужний. 
 
За його словами, домовилися й надалі залишатися на звʼязку та координувати дії задля деокупації української території.

Раніше повідомлялося, що ЗСУ мають частковий успіх на Таврійському напрямку. За добу росіяни втратили майже три роти вояків та 21 одиницю техніки. 

Загалом за добу українські військові знищили 930 російських окупантів. Загальна кількість втрат армії РФ з початку вторгнення складає 227 100 військових.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button