Україна

Україна отримає ще 40 бронемашин Marder


Україна отримає ще 40 бронемашин Marder

Роботи над новими БМП Marder ведуться на підприємствах Rheinmetall. На місяць може постачатись до 10 машин.

Уряд Німеччини доручив концерну Rheinmetall поставити в Україну 40 бойових машин піхоти Marder. Замовлення було розміщено у серпні, повідомила компанія у понеділок, 11 вересня.

“Робота Rheinmetall над машинами йде повним ходом, щоб нова партія Marder могла бути поставлена відповідно до контракту у 2023 році”, – йдеться у повідомленні.

Вказано, що завдяки цьому замовленню загальна кількість машин Marder, які Rheinmetall поставить в Україну, зросте до 80.

У березні поточного року концерн вже виготовив перші 20 бронетранспортерів для України на замовлення уряду ФРН. Ще 20 бронетранспортерів було прийнято в експлуатацію у червні і нещодавно доставлено в Україну. Машини є модернізованими Marder 1A3, які Rheinmetall раніше прийняв зі складів Бундесверу.

Роботи над новими БМП Marder в даний час ведуться на підприємствах Rheinmetall в Унтерлюс і Касселі. На місяць може постачатись до 10 бронетранспортерів.

Бойова машина піхоти Marder, розроблена для Бундесверу і досі використовується там, є однією з найперевіреніших систем озброєння такого типу у світі. За час експлуатації машина кілька разів модернізувалася та покращувалася за бойовими характеристиками, – зазначили у пресслужбі концерну.

Нагадаємо, тиждень тому Німеччина заявила про нове постачання військової допомоги для України. До пакета увійшли боєприпаси, автомобілі та тягачі.

У Німеччині розповіли про плани по підготовці українських військових

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button