Україна

Україна отримає рекордний об’єм електрики з Європи


Україна отримає рекордний об єм електрики з Європи

Енергетики прогнозують обмеження споживання для промисловості, які діятимуть з 17:00 до 24:00.

В Україні більшу частину доби продовжує зберігатися дефіцит електроенергії, у зв’язку із чим знову планується обмеження споживання для промисловості. Також запланований рекордний обсяг імпорту з п’яти країн Європи, повідомляє Укренерго в понеділок, 13 травня.

“Сьогодні, станом на 9:10 споживання зросло на 6,7% у порівнянні з тим же часом в попередній робочий день – п’ятницю 10 травня”, – йдеться в повідомленні.

Суттєвий дефіцит електроенергії зберігається через масштабні пошкодження електростанцій. При цьому енергетики прогнозують обмеження споживання для промисловості, які діятимуть з 17:00 до 24:00.

За даними Укренерго, сьогодні запланований рекордний обсяг імпорту з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови  загальним обсягом 19 484 МВт-год і з максимальною потужністю в окремі години до 1 475 МВт.

Українців закликають споживати електроенергію заощадливо, особливо з 17:00 до 24:00.

Сьогодні станом на ранок знеструмлені 412 населених пунктів. Є нові знеструмлення через бойові дії у Донецькій, Харківській і Херсонській областях. З технічних причин є знеструмлення в Сумській області.

Нагадаємо, в ніч на 8 травня росіяни запустили понад 50 ракет та десятки “шахедів” по енергетичній інфраструктурі у шести регіонах України. ППО збила більшість цілей, але не обійшлося і без влучень.

Пізніше в Укренерго заявили, що можливі відключення світла по всій Україні. Вже відбуваються обмеження в енергопостачанні бізнесу і промисловості.

У ДТЕК розповіли, скільки разів піднімали електростанції “з нуля”

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

seventeen − 9 =

Back to top button