Україна

Україна отримала від ЮНІСЕФ 70 автомобілів для надання допомоги дітям


Україна отримала від ЮНІСЕФ 70 автомобілів для надання допомоги дітям

Автомобілі допоможуть медикам бути ще більш мобільними та відвідувати сім’ї з дітьми у віддалених громадах.

 
Україна отримала від ЮНІСЕФ 70 автомобілів для надання допомоги дітям у рамках проекту Турбота з народження вдома. Про це 6 квітня повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram.
 
“Україна отримала від ЮНІСЕФ 70 автомобілів для надання допомоги дітям у рамках проекту Турбота з народження вдома. Вдячні партнерам та донорам з Нідерландів, за пожертвування яких було закуплено автомобілі”, – написав глава уряду.
 
За словами прем’єра, автомобілі передані медикам, які займаються немовлятами та дітьми до трьох років.
 
Проект Турбота з народження вдома вже реалізується в одинадцяти областях України.
 

 
Міністерство охорони здоров’я разом із ЮНІСЕФ реалізують спільну програму Турбота з народження вдома, яка передбачає запровадження універсально-прогресивної моделі домашніх візитів для покращення надання медико-соціальної допомоги сім’ям із дітьми до трьох років на первинній ланці.
 
За програмою, медичні працівники не лише вимірюватимуть зріст чи вагу дитини, а й допомагатимуть у питаннях імунізації, грудного вигодовування, харчування, санітарії, гігієни, позитивного батьківства та виявлення ризиків вад розвитку.
 
Нагадаємо, за даними ЮНІСЕФ, близько 3,3 мільйона дітей в Україні потребують допомоги, а 1,5 мільйона з них травмовані війною.
 
У ЮНІСЕФ обіцяють допомогу для 1000 опорних шкіл в Україні – Зеленська
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button