Україна

Україна отримала 70 млн євро від Банку розвитку Ради Європи


Україна отримала 70 млн євро від Банку розвитку Ради Європи

Залучені кошти є першим траншем із двох передбачених етапів до кінця поточного року. Гроші будуть спрямовані на фінансування житлових сертифікатів

Україна отримала 70 млнєвровід Банку розвитку Ради Європи (БРРЄ) в рамках реалізації проекту “HOME. Компенсація за знищене житло”. Про це 6 вересня повідомляє Мінфін.

Залучені кошти є першим траншем із двох передбачених етапів до кінця поточного року.

Зазначається, що кошти будуть спрямовані на фінансування житлових сертифікатів, як механізм прямої допомоги, завдяки якому громадяни зможуть отримати компенсацію за знищене внаслідок бойових дій і терористичних атак Росії житло. Основними кінцевими бенефіціарами є учасники бойових дій, люди з інвалідністю та багатодітні сім’ї.

За даними Мінфіну, в рамках спільного з БРРЄ проєкту заплановано фінансування компенсації більш ніж за 2000 житлових сертифікатів, що дасть змогу близько 5,7 тис. українцям отримати компенсацію за знищене житло. Проєкт впроваджується в рамках послуги “єВідновлення” по всій території України.

Нагадаємо, за підсумками серпня до загального фонду державного бюджету України надійшло близько $8,4 млрд зовнішнього фінансування.

Також повідомлялося, що Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН) надасть Україні 30 млн доларів для жителів дев’яти прифронтових областей.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

15 + twenty =

Back to top button