Україна

Україна отримала 340 тисяч доз оральної вакцини проти поліомієліту


Україна отримала 340 тисяч доз оральної вакцини проти поліомієліту

Ліків проти поліомієліту не існує, але щеплення – надійна профілактика цієї хвороби, повідомляють у Міністерстві охорони здоров’я.

В Україну доставили 340 тисяч доз оральної вакцини проти поліомієліту. Про це сьогодні, 30 січня, повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров’я.

У МОЗ нагадують, що поліомієліт – небезпечне захворювання, яке вражає нервову систему і може призвести до невиліковного паралічу та летальних випадків. Ліків проти поліо не існує, але щеплення – надійна профілактика цієї хвороби; поліомієліт – одне з 10 вакцинокерованих захворювань, вакцинація проти яких внесена до Національного календаря профілактичних щеплень і проводиться безоплатно. Найуразливіші до поліо -діти до 5 років, які не мають щеплення і, відповідно, імунітету проти вірусу.

“За підсумками 2023 року рівень охоплення щепленнями проти поліо у різних вікових групах перевищив 80%, однак за рекомендаціями ВООЗ показник, який свідчить про захищеність населення від вакцинокерованих інфекцій завдяки щепленням, має складати 95%. Повний курс вакцинації дозволяє сформувати імунітет на все життя. Тому важливо перевірити вакцинальний статус і в разі, якщо пропустили щеплення, звернутисч до лікаря й надолужити їх”, – зазначив заступник міністра охорони здоровʼя, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

Нагадаємо, в жовтні 2022 року вУкраїні було зафіксовано спалах поліомієліту. У вересні 2023 року ВООЗ оголосила про завершення спалаху поліомієліту в Україні.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button