Україна

Україна отримала $3,9 млрд від США – Шмигаль


Україна отримала $3,9 млрд від США - Шмигаль

Це перший транш прямої бюджетної підтримки від Сполучених Штатів у 2024 році. Загалом Україна цьогоріч отримає від США 7,8 млрд доларів прямої бюджетної допомоги.

Україна отримала 3,9 млрд доларів безповоротного гранту від США через Світовий банк.Про це у Телеграм повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у понеділок, 5 серпня.

“Ці кошти допоможуть у фінансуванні пріоритетних видатків бюджету як зарплати вчителів, медиків і рятувальників, соціальні допомоги”, – зазначив прем’єр.

Це перший транш прямої бюджетної підтримки від Сполучених Штатів у 2024 році. Загалом Україна цьогоріч отримає від США 7,8 млрд доларів прямої бюджетної допомоги, що дасть змогу впевнено пройти цей фінансовий період.

Глава уряду подякував Сполученим Штатам і Світовому банку за високий рівень уваги й підтримки, яка зміцнює нашу стійкість у протидії варварській російській агресії.

Нагадаємо, міністр фінансів України Сергій Марченко та регіональний директор Світового банку Боб Сом підписали угоду, яка передбачає отримання найближчим часом Україною траншу від США на 3,9 млрд доларів.

Також у квітні президент США Джо Байден затвердив додаткове фінансування потреб національної безпеки, яке містить понад 60 млрд доларів на підтримку України. 

Допомога США: посол розповіла, коли будуть кошти

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 + 3 =

Back to top button