Україна

Україна отримала 203 тис. доз вакцини проти штаму COVID-19 Омікрон


Україна отримала 203 тис. доз вакцини проти штаму COVID-19 Омікрон

Вакцина призначена для бустерного щеплення тих, хто вже пройшов первинний курс вакцинації проти COVID-19, повідомили в МОЗ.

У рамках міжнародної ініціативи СOVAX Україна отримала понад 200 тисяч доз омікронспецифічної вакцини проти COVID-19, повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров’я.

Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) передав Україні 203 тисячі доз вакцини, вона буде розподілена між областями. СOVAX – це глобальна ініціатива, що працює з урядами та виробниками, щоб забезпечити доступ до вакцин проти COVID-19 по всьому світу.

Зазначається, що це оновлена версія вакцини Comirnaty від американської компанії Pfizer, адаптована спеціально для захисту проти штаму Омікрон.

“Бівалентна вакцина адаптована спеціально для захисту проти штаму Омікрон. Зараз територією України циркулює понад 13 штамів COVID-19, тобто вірусу SARS-CoV-2. Усі виявлені мутації – це відхилення від штаму Омікрон, який переважає в країні”, – повідомив заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін.

Кузін додав, що вакцина призначена для бустерного щеплення тих, хто вже пройшов первинний курс вакцинації проти COVID-19. Щеплення безоплатні, вакцинуватися можна у пунктах щеплення чи в амбулаторії через запис у сімейного лікаря.

В Україні медики використовують для щеплення вакцини Janssen (виробник Johnson&Johnson) та Comirnaty (виробник Pfizer). Доступна й вакцина від Pfizer проти COVID-19 для дітей з 5-річного віку.

Нагадаємо, на початку листопада в Україні вперше було зареєстровано випадок нового субваріанту коронавірусу варіанту Омікрон під назвою Пірола. Його виявили у Рівненській області.

МОЗ назвало кількість штамів COVID-19 в Україні

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button