Україна

Україна отримала 1,34 млрд від Світового банку


Україна отримала 1,34 млрд від Світового банку

Кошти будуть спрямовані на часткову компенсацію видатків держбюджету України, зокрема на пенсійні виплати та виплати працівникам ДСНС.

Держбюджет України отримав 1,34 млрд доларів США як шосте додаткове фінансування в рамках проекту Світового банку “Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні” (PEACE in Ukraine). Про це 25 грудня повідомляє пресслужба Мінфіну.

Зазначається, що кошти будуть спрямовані на часткову компенсацію видатків держбюджету України не пов’язаних зі сферою безпеки та оборони, зокрема на пенсійні виплати та виплати працівникам Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

Фінансування складається з позики Світового банку у розмірі 1,086 млрд доларів, які надійшли через Цільовий фонд з надання необхідної кредитної підтримки Україні (ADVANCE Ukraine) під гарантії уряду Японії.

Крім того, шосте додаткове фінансування проекту PEACE in Ukraine містить також і грантову складову: 190 млн доларів – від Норвегії через Цільовий фонд підтримки, відновлення, відбудови та реформування України (URTF); 50 млн доларів – від уряду Сполучених Штатів Америки; 20 млн доларів – від уряду Швейцарії.

Раніше про додаткові 1,34 мільярда доларів від Світового банку повідомляв прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Також ше повідомлялося, що Світовий банк надасть $700 млн аграріям України через програму Доступні кредити 5-7-9.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button