Україна

Україна не проти РФ на другому Саміті – Зеленський


Україна не проти РФ на другому Саміті - Зеленський

Голова держави зауважив, що коли світові держави воліють бачити Росії на цьому заході, то “Україна не може бути проти”.

Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю французьким виданню Le Monde заявив, що більшість країн світу воліють, щоб Росія брала участь у другому Саміті миру, тому “Україна не може бути проти цієї ініціативи”.

“Я сказав, ми домовлялись, я не хочу, щоб вони нам заблокували процес підготовки спільного плану. Ми його підготуємо з вами, і він буде на столі. І, будь ласка, (якщо) весь світ хоче, щоб вони були за столом, ми не можемо бути проти, тому що для нас важливо їх зупинити.

І там будуть ці умови. Це не значить, що в цей момент ми будемо на кордонах 91-го року… Так, я вважаю, що це справедливо, і справедливий мир для України – це відновити повністю нашу територіальну цілісність. Але це не значить, що тільки завдяки зброї. Я вважаю, що сьогодні ми стоїмо на фронті, поки Росія хоче воювати, буде готовий план, буде у нас сильна позиція, буде весь світ, більшість країн погодиться з цим планом і буде на столі цей план. І потім, будь ласка, ми можемо вирішити ці питання дипломатично, якщо Росія захоче”, – пояснив голова держави.

За його словами, до кінця листопада українська влада має підготувати план, який буде заснований на Формулі миру, яка була презентована вже публічно на першому Саміті миру.

“Я сказав, що до другого Саміту я ставлю такі дати нашим дипломатам, і просив про це міжнародних наших партнерів, щоб ми до листопада могли закінчити з цим документом. І там буде все виписано. І там буде і територіальна цілісність, і суверенітет тощо. І ось цей план буде до другого Саміту підготовлений”, – додав Зеленський.

Український мирний план буде в листопаді: на що чекати

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

thirteen − 6 =

Back to top button