Україна

Україна на 3 місці серед постачальників курятини до ЄС

Україна посідає третє місце в рейтингу експортерів курятини у ЄС, повідомляє 1NEWS з посиланням на УНН.

Так, за перші 5 місяців цього року Україна поставила в Європу 24,7 тис. тонн м’яса птиці, посівши третє місце в рейтингу ЄС.

На першому та другому місці — Бразилія і Таїланд. Впродовж звітного періоду країни експортували 93 тис. тонн і 58 тис. тонн м’яса птиці відповідно.

Варто зазначити, що на тлі пандемії постачання курятини у ЄС просіло. Так, Бразилія скоротила поставки продукту на 0,1%, Таїланд — на 4%, Україна — на 33,5%.

Водночас найбільший в України виробник і експортер курятини, агрохолдинг МХП за рік наростив експорт на 23%. У першому півріччі 2021 року МХП експортував 191,3 тис. тонн курятини, тоді як в першому півріччі 2020 року – 170,5 тис. тонн (+12%).

“Попри складні часи, МХП продовжив слідувати стратегії як географічної диверсифікації, так і оптимізації продуктового міксу, направляючи основні обсяги експорту курятини в основному в країни регіону Близького Сходу і Північної Африки. Загальний експорт курятини в І півріччі 2021 р. становив близько 57% проти 52% за І півріччя 2020 р. від загального обсягу продажів курятини”, – розповіли в МХП.

 

 

 

 

Back to top button