Україна

Україна може виробляти 2 млн дронів на рік – Федоров


Україна може виробляти 2 млн дронів на рік - Федоров

Уряд України укладає набагато менше контрактів, ніж могли б забезпечити українські виробники, бо він не має досить коштів на руках.

Україна здатна подвоїти виробництво і виготовляти два мільйона безпілотників на рік за умови додаткової фінансової підтримки з боку західних країн і бізнесу. Про це у середу, 20 березня, заявив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, пише The Guardian.

Він підкреслив, що в Україні вистачить потужностей для цього, єдине ж чого вона потребує – коштів. 

“Ми настільки масштабували ринок, що можемо виробляти більше одного або навіть двох мільйонів БпЛА”, – сказав він.

Міністр додав, що понад 90% безпілотників, що використовують нині українці, виробляються в Україні, а у сфері задіяно більше 200 українських компаній.

“Україна стала майже самодостатньою у складанні безпілотників, за винятком комерційних квадрокоптерів для розвідки. Однак комплектуючі завжди доводиться закуповувати за кордоном”, – зауважив він. 

Федоров зауважив, що важливими для України залишаються морські безпілотники, які знищують російські кораблі, розвідувальні БпЛА, які здатні кружляти в повітрі і стріляти ракетами на відстані до 20 км в тилу противника, а також дрони-камікадзе, які за допомогою штучного інтелекту можуть прйимати рішення на полі бою в режимі реального часу і самостійно вражати цілі на основі вхідного відео.
 
Учасники кластера Brave1 розробили транспортер FoxTac на дистанційному керуванні для евакуації поранених військових з поля бою.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button