Україна

Запорізька АЕС знову на межі блекауту


Запорізька АЕС знову на межі блекауту

Одна з двох ліній електропередачі, що з’єднують АЕС із об’єднаною енергосистемою України, відключилась через російський обстріл.

Тимчасово окупована Запорізька АЕС знову опинилася на межі блекауту через російські обстріли. Про це повідомило Міненерго у понеділок, 21 жовтня.

Вказано, що сьогодні о 12:18 через систематичні ворожі обстріли відключилась одна з двох ліній електропередачі, що з’єднують АЕС із об’єднаною енергосистемою України. Наразі станція живиться лише однією лінією електропередачі.

“Забезпечення зовнішнього живлення станції, що необхідно для її безпечного функціонування, знову під загрозою. У разі відключення станції від зовнішнього живлення на Запорізькій АЕС станеться черговий повний блекаут, який створює загрозу для радіаційної безпеки”, – йдеться у повідомленні.

У відомстві запевнили, що енергетики зроблять усе можливе для відновлення лінії живлення ЗАЕС, як це дозволить безпекова ситуація.

Нагадаємо, 1 жовтня на ЗАЕС виникла аналогічна ситуація. Тоді на відновлення роботи лінії електропередачі знадобилося більше доби.

А у п’ятницю повідомлялося, що окуповано місто запорізьких атомників Енергодар залишилось без світла через аварію.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

sixteen − eight =

Back to top button