Україна

Україна може екстрадувати ухилянтів з купленими довідками – нардеп


Україна може екстрадувати ухилянтів з купленими довідками - нардеп

Правоохоронні органи повинні будуть реєструвати провадження і повідомляти про підозру для ухилянта, пояснив Веніславський.

Екстрадиція чоловіків, які виїхали з України за купленими довідками військово-лікарської комісії, є юридично можливою. Про це повідомив представник президента у ВР, член парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки  Федір Веніславський.

“Такий механізм можливий, коли людина купила довідку, коли вона на підставі фальшивих документів незаконно перетнула державний кордон. Тут уже питання до правоохоронних органів, як вони швидко реєструватимуть провадження, повідомлятимуть про підозру”, – сказав нардеп.

Веніславський зазначив, що для екстрадиції громадянина України з території інших держав необхідно, аби було зареєстроване кримінальне провадження, а конкретна особа – отримала статус підозрюваного у кримінальному діянні.

Представник президента у ВР наголосив, що використання придбаних довідок військово-лікарської комісії про непридатність – це використання фальшивих документів, що саме по собі є злочином.

Раніше Веніславський заявив, що в Україні можуть мобілізувати студентів 30+. Зокрема, нардеп зареєстрував законопроект про скасування права на відстрочку від мобілізації для студентів, які здобувають другу чи третю освіту. Це буде стосуватися чоловіків, яким більше 30 років. 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button